Prioritera mina passioner

Jag är 95% säker på att min första passion i livet var träning. Med tanke på hur många sporter jag provade, hur mycket jag tyckte om idrottstimmarna i skolan och de minnen jag har från helger i skidspåret och tävlingar både sommar och vinter, så har jag svårt att se något annat jag var lika passionerad av. 

Nästan lika säker är jag på min andra passion i livet var bakning och (senare) matlagning. Och efter gårdagen så insåg jag (på dagens löptur) hur otroligt bra jag mår av, inte bara min första passion som jag ju vet av allt jag har, hur viktigt det är, men även min andra passion.

Gårdagens träning byttes mot att göra äppelmos. Efter att ha stått någon timme och pressat kokade äpplen genom mormors fantastiska maskin så kom M från fotbollssoffan och sa att jag såg glad ut. 

Jag förstod inte då, men idag, att såklart mår jag fantastiskt bra av att göra äppelmos. Jag har ju i över 10 år haft en sån passion för att laga mat och baka från scratch. 

Men jag har tappat bort det under mina två första år i arbetslivet. Jag har inte prioriterat den lilla fritid jag har till att upprätthålla allt jag varit så bra på innan jag började jobba. 

Jag har till exempel slutat laga egen sylt. Det vill jag ändra på. Jag har slutat äta müsli, och därför inte lagat egen müsli. Men det gjorde jag faktiskt förra veckan jag var hemma! Så den förändringen är igångsatt. Jag äter oftare köpt pesto än hemmagjord, men jag har inte helt slutat laga egen pesto. Det var några exempel jag kommer på i farten. 

Nu är jag medveten om det här och därför tänker jag göra något med det. Jag tänker prioritera att plocka bär och laga sylt. För jag vet hur bra jag mår av det. Hur bra det känns hos mig. Det blir viktigt att kunna prioritera båda mina passioner, inte bara prioritera träning på min fritid. 

Och SOM jag längtar efter att ha egna hallon och äpplen i vår trädgård. Jag var så nära att ta med hallonplantor och plantera på vår tomt i år, men blev stoppad av en rationell sambo som påminde mig om att de nog inte överlever utgrävning av tomten. Ja, vi är tomtägare nu, officiellt! Bara tanken är så otrolig. Att jag kan åka upp till vår tomt och planera hallon. Jag skjuter upp det ett år eller så. Men det är mäktigt ändå.