Det viktigaste

Ibland är jag rädd att folk ska se mig som en som bra bryr sig om resultat. Jag blir ju mest engagerad när det kämpas om segrar, medaljer, pallplatser.

Jag är också rädd för att folk ska tycka att jag favoriserar. Jag gör allt jag kan för att se alla, ge alla lika mycket av mig själv. Men ändå så är det enklare att hjälpa de som vill det mest. Så det handlar egentligen mer om utveckling än resultat. Jag brinner för utveckling. Det kommer jag aldrig neka till. De som vill utvecklas, vill jag hjälpa. 

Men jag har insett att det är heller inte utveckling som är viktigast för mig. 

Det är måendet. 

Att min elev har det bra i livet. Att man har balans. Trygghet. Alla bitar på plats. Att det fungerar på alla plan. Om någon del inte fungerar, då spelar prestation ingen roll. Då är det viktigast för mig att hjälpa med det andra. 

För det måste vara på plats. 

Inga resultat i världen spelar någon roll om det finns underliggande problem. Eller personliga utmaningar. 

Jag bryr mig mest om det som är viktigast för min elev. Om de vill ha bra resultat, vill jag ha bra resultat. Om de vill ha det roligt med egen utveckling, så är det precis det jag vill hjälpa dem med. Om de säger att studierna är viktigare än skidskyttet, så stöttar jag dem till 100% i det. Men jag kommer aldrig sluta bry mig om mina elevers mående. Att de mår bra i sin vardag, det kommer alltid vara viktigast för mig. Det är grunden. Så bygger vi vidare på det. Med det som är viktigast. Vad än det är.