Perfekt sista dag

Hittills så är min sista dag i Halden absolut perfekt. Det är sommarvärme och var strålande sol större delen av morgonen. Saker och ting gick min väg i morse (förutom att jag vaknade tidigt, jag har inte sovit optimalt i natt, men det är typiskt när jag har mycket att göra/tänka på). 

Jag ville verkligen köra det sista Strava-intervallpasset innan jag flyttade och därför gjorde jag det möjligt. Jag är väldigt glad att jag gjorde det då jag belönades med 11/11 CR, inklusive 1,5 KOM. Det rullar lätt nu. Jag tror det beror på att asfalten blivit ordentligt varm jämfört med tidigare i vår. Det är en skön känsla att starta passet och känna att det rullar lätt. Jag hade en bra känsla idag, fram till jag skulle köra min uppvärmningsintervall och verkligen fick kriga för att ens komma upp i I2-puls. Men kroppen svarade ändå helt okej. Det satte lite standarden för passet. När jag krigade för det jag ville så belönades jag. Men jag fick inget gratis. 

Däremot måste jag ha gjort något bra i livet då jag även idag hade vindarna med mig! Inte någon stark vind men jag tror ändå det var medvind uppför och motvind nedför. Denna gång spelade inte vinden nedför någon roll för jag tog ett klart CR även på nedförssegmentet. Körde ju Rokke åt andra hållet idag, mitt favorithåll. Men ja. Antingen så är det vanligast att det blåser från havet (kände typ havsdoft ett tag!) eller så är 2021 året som jag får lön för allt bra jag hittills gjort i livet. Jag har aldrig tidigare känt att jag fått det flyt jag tycker mig förtjäna. Men i år verkar mitt flyt vända!!

Det var alltså 11 segment på rundan. Ett nedför och 10 olika på en lång sträcka mellan två vägkorsningar. Några långa segment och några korta. Jag som brukar vara bättre på korta segment insåg när jag krossade det gamla rekordet på det långa segmentet åt motsatt håll mot vad jag åkte idag, att jag inte skulle behöva anstränga mig för att ha de längsta segmenten. Så om jag ska vara helt ärlig mot mig själv så är det inte så konstigt att jag hade mer tid i I2 än I3 på första intervallen (blev två drag på 21+19 minuter). För jag nöjde mig så länge jag var över I1-zonen förutom på de korta segmenten jag bestämt mig för att maxa på. Lyckades skrapa ihop 1 minut I4 på några av de segmenten så ja, kroppen svarade rätt bra. 

Upplägget blev typ 3 minuter I2, 2 minuter I3, 1 min "max", 1 min I2, 1 min "max". Det var de 3 första kortare segmenten (ett segment i slutet på ett lite längre)... Sen tre lugnare perioder följt av tre max-försök, varav det första och sista kändes bra, men jag var också väldigt osäker på exakt vart det näst sista segmentet startade och slutade. Men jag tror jag tajmade det bra ändå. Jag fick ju som sagt alla segment på rundan... Och bra tryck sista delen av intervallen som också var ett segment. Sånt gillar jag! Sen hade jag ca 3 minuters vila innan jag startade den andra intervallen med att köra ca 1,5 minuter uppför innan backen och segmentet startade. Det var som sagt ett nedförssegment och där slet jag idag med att hålla upp pulsen. Intervallen var knappt 19 minuter och jag hade 4 minuter I2 och 6 minuter I3. Var nära I4 på slutet men tror inte jag fick mer tid i den zonen. Det var några små backar på slutet så fick en riktigt bra avslutning på passet där jag kunde trycka på, även om jag kände att kroppen bromsade mig lite. Men det är bara 48 timmar sedan jag hade en hård orienteringsträning. Vilket var en av anledningarna till att jag egentligen inte ville köra hårt idag. Men jag valde att göra det ändå. Och jag ångrar det inte! Men behöver nog mer än 48 timmar vila nu innan nästa hårda pass...

Vad har mer varit perfekt med den här dagen då? Jag kom på att jag hade en kaka i frysen som behövde ätas upp. Jag tog en kort powernap efter lunch eftersom jag vaknade så tidigt i morse. Det gick fort att tvätta duschväggarna. Det blev inte jättebra, men jag är ganska säker på att de är renare nu än när jag flyttade in, för då fick vi göra rent dem. Och eftersom vi då nyligen gjort samma sak i Trondheim blev det riktigt bra. 

Jag hoppas min sista dag i Halden fortsätter lika perfekt. Jag vill få in alla saker i bilen. Jag ska hålla min sista Online Core ikväll. Jag har en sista god matlåda kvar (men jag har lite rester att äta i bilen imorgon också...) 

Jag längtar hem. Det är härligt att ha en så perfekt sista dag i Halden och jag kommer sakna orten och alla människorna här. Men jag lämnar Halden för något bättre. Så det känns ändå bra. Jag ser så otroligt mycket fram emot sommarlov i Dalarna och massa annat. Imorgon lämnar jag Halden.