Min grej

På ett av snölägrena i Idre i höstas berättade jag för Chardine att jag skulle lägga av, på en av många rundor vi åkte tillsammans där. 

Ja, jag har inte tvekat att berätta det för mina närmaste. 

Och det samtalet blev så betydelsefullt för mig. Dels för att hon berättade att det också var hennes sista säsong och jag började planera för att vi skulle få köra våra sista tävlingar tillsammans. Det hade varit så häftigt att få göra det. För Chardine var den allra första skidskytten jag lärde känna, på min allra första skidskyttetävling, springskytte-SM i Torsby 2005. 

Även om vi inte fick avsluta våra karriärer tillsammans, så har det varit så fint att få dela den här sista säsongen med varandra. Jag har känt att vi varit närmre varandra den här vintern än vad vi varit sen jag flyttade från Torsby, och det har varit väldigt fint!

Men anledningen till att jag vill skriva om det samtalet i följetongen om min karriär är något som Chardine sa till mig då och som jag tog åt mig så mycket av. Jag är inte säker på att jag tolkade det som hon menade det, men jag berördes verkligen av min tolkning. Det hon sa var:
"Du har verkligen gjort din grej hela vägen!"

Och det är nog det jag är mest stolt över med min karriär. Att jag har gjort min grej. Jag har alltid lyssnat på vad jag vill göra och vad mina värderingar är. 

Det är klart att jag har influerats av tränare, familj och vänner. Men jag har aldrig gjort något jag inte trott på. Jag har antingen övertalats till att göra det som någon annan tror är rätt eller så har jag själv processerat och kommit fram till att jag vill prova. Har det inte funkat har jag lyssnat inåt och gått tillbaka till min väg. 

Det är återkommande: men jäklar vad stolt jag är över min inre kompass. 

Min grej kanske inte gjorde mig till bäst, men jag tror inte att jag hade blivit bättre av att göra något jag inte trott på. Så därför är jag stolt över att jag har gjort min grej hela vägen!

Tack C för att du påminde mig om det! <3

PS. Det här blir inte sista delen, jag har mer att säga... Hörs om två dagar...