På min bucketlist

Insåg igår kväll (i natt) insåg jag att efter 11 år som Madonna-fan faktiskt för första gången såg henne uppträda. Jag har hört alla hennes nya album sen Hard Candy (2008), spelat dem på repeat. Jag har dykt ned i gamla album och hittat mina favoriter. Varje gång jag lyssnar på någon av mina fyra femtimmarsspellistor i iTunes (långpass 1-4) får jag höra minst en Madonna-låt. Jag har lyssnat så mycket på henne men jag har aldrig sett henne uppträda! 

Att äntligen få se det var enormt mäktigt. Det började med att jag fick rysningar. Jag fick lov att sätta mig på schäslongskanten för att komma närmare min tv som är relativt liten och som just nu inte sänder HD-kanaler. Sen hände något som jag sällan upplever och har svårt att beskriva. En känsla av att hjärtat vill lämna kroppen. Jag ville hoppa, skrika, jubla, men kunde inte röra mig. Det var en så mäktig upplevelse. Jag älskade att se Madonna uppträda med Like a Prayer igår. Det var i mina ögon ett perfekt uppträdande och jag känner mig så tacksam för att jag fick se det. 

Jag har varken en lång eller viktig bucketlist, men att se en konsert med Madonna är en av sakerna på den. Och efter igår kan det ha flugit upp högst upp på min bucketlist. Det är 3,5 år sen hon släppte sitt senaste album. Mycket hinner hända på 3,5 år men då tänkte jag i alla fall att nästa gång hon släpper ett riktigt bra album och åker på turné (till Europa) ska jag se henne. Jag minns inte vad som föranledde den tanken. Jag tror jag älskade det albumet också. 

Jag tror inte jag kommer se Madame X tour. Men jag hoppas albumet är riktigt bra. 

Kommentera här: