Obalanserad

När jag prioriterar träning över jobbet får jag dåligt samvete och när jag prioriterar jobbet över träning får jag också dåligt samvete. Lose-lose liksom. 

Jag var rätt obalanserad när jag lämnade Mora. Hela jullovet hade jag mått fantastiskt bra och till 99% gjort det jag älskar mest med dem jag älskar mest. Men det betydde också att endast 1% gått åt till skola. Och det hade jag extremt dåligt samvete över. 

När jag är obalanserad har jag en försvarsmekanism som går igång: Aspbergers-Anna gör planer. Så i söndags så detaljplanerade jag hela den här veckan. När och vad jag skulle träna, vad jag skulle äta, när och hur länge jag skulle plugga och lite annat. 

Den planen omkullkastades drastiskt idag. Samtidigt som något annat hände. Aspbergers-Anna fick panik. Hon blev illamående fast hon egentligen var hungrig och började gråta av anledningen som startade det här inlägget. Att mitt dåliga samvete inte klarar att kombinera skidskytte med jobb. Och jag vet inte vilket jag vill välja nästa år. Det började jag gråta över. 

Ett terapeutiskt telefonsamtal fick mig på bättre tankar. 
En träning med Tiller lättade mitt samvete (rättare sagt: min co-coach lättade mitt samvete, tack för att du finns!) 

Jag tror det är denna obalans som gjort att jag varit så trött. Det sliter mer än man tror att vara överambitiös på tre saker samtidigt. Jag behöver hitta tillbaka till balansen mellan jobb, skola och träning. Och jag måste bli trygg med att mycket går att sköta på distans. 

Att jag inte sitter på kontoret betyder inte att jag inte jobbar med uppsatsen. 
Planera träningarna med Tiller kan jag göra på distans och sen finns det andra som kan genomföra träningarna när jag inte kan vara i Trondheim. 

För när det kommer till kritan så är det träningen som är viktigast för mig. Det är tanken på att inte ha möjlighet att tävla som får mig att gråta. Jag kan tackla många motgångar. Det är jobbigt att vara inne i mitt huvud när det går emot mig men jag har verktyg för att vända tankarna rätt. 

Jag hoppas min nya plan kan ge mig den balansen jag saknar just nu. 

Kommentera här: