Norges bästa frukost

Som flytt/examenspresent för ett år sen fick jag från finaste vännerna i Östersund presentkort på Scandic Nidelven som korats till Norges bästa frukost 11 år på rad. (Den kvällen går fö in som topp-3 på bästa överraskningar i mitt liv.) Jag som egentligen inte är något fan av presenter blev så glad att ögonen tårades. Bästa presenten!!

Det tog nästan ett år, men idag använde jag presentkortet. Grejen var att jag trodde det var för två personer så har liksom försökt hitta ett tillfälle att bjuda någon, men nej, tydligen kostar det 285kr för en person att äta frukost där. (Helt sjukt!) Vi har varit på väg dit med gänget flera gånger men det har kommit annat emellan (öppettider, tentor och priset)... Så det slutade med att jag åkte dit själv. Inte mig emot. Njöt verkligen. Härligt att gå ut med shorts och solbrillor. Härlig utsikt. Känslan av att den här staden är mitt hem. Kunde verkligen njuta av att vara själv. 

Och maten! Snacka om njutning! Jag hade ganska höga förväntningar, liksom: "Norges bästa frukost 11 år på rad"... Men jag blev ändå positivt överraskad. Blev helt överrumplad när jag kom in, det var så mycket, på en gång! 
(null)
Började med två olika oatmeals, gillade den naturella mer än den med blåbär. 

(null)
Sen blev det två olika bröd med 100 olika pålägg. Det ena godare än det andra. Rödbetshummus var sjukt gott! Och ostarna! Helt magiska! Aldrig ätit godare chèvre! Både brie och den blå var också sjukt goda. Den blå var tydligen gjord där i restaurangen. Så coolt!

(null)
Och detta blev efterrätten. Jag gillar ju faktiskt mer frukt och bär än kakor till efterrätt, faktiskt. Har blivit så extremt kräsen på sötsaker sedan jag börjat laga mestadels nyttiga efterrätter. Så det är sällan något sött som är gott nog till mig (om jag inte lagar det själv). 

Hann också med flera olika smoothies, juicer och andra små drycker. Väldigt gott det också! Och jäklar, pannkakan! Glömde spara den snapen, fasen! Pannkakan var nog ändå det bästa. Med någon form av salt karamell-smör eller nåt. Okej, karamellsmöret var absolut godast på frukosten! 

Jag brukar egentligen ha lite problem med frukost men idag åt jag rätt mycket alltså. Gjorde säkert gott att det blev en ganska sen frukost (9-10) och att jag joggat på morgonen. När jag tagit av allt jag var sugen på så funderade jag på om jag verkligen skulle stå mig till middagen (har tänkt tidig middag idag, Norway style). Men jag var mätt ändå. 

Nu, 1,5 timme senare, när jag legat i sängen med ont i magen en timme, funderar jag på om jag nånsin kommer bli hungrig igen? 

Kommentera här: