Kort sommarlov

Det blev ett väldigt kort sommarlov för mig i år då jag redan idag dragit igång min D-uppsats. Jag startar med litteratursökning för att kunna komma fram till en problemformulering. Orkade bara läsa ett par artiklar från intro till slutsats idag men hittade ett stort gäng artiklar som jag ska sätta tänderna i kommande dagar. 

Jag har redan en idé om vad jag vill göra men blir lättare och snyggare att förankra den i redan befintlig litteratur. Sen ska jag ju undvika att undersöka något som redan är undersökt och i så fall vinkla det i en annan riktning. Därför är det viktigt att starta med en grundlig litteratursökning. 

Jag är faktiskt inte ledsen över att jag bara fick tre veckors sommarlov i år utan det känns väldigt bra att redan nu kunna starta upp D-uppsatsen. Det innebär att jag kan lägga upp den på två månaders längre tid än planlagt. Det betyder ganska mycket för mig. Jag vill gärna lägga upp mina studier utifrån min träning och skulle jag ha börjat med D-uppsatsen när terminen startar i september hade det blivit extremt intensivt skolarbete hela september, då jag troligtvis kommer vara på läger större delen av oktober och fram till säsongen startar. Och under säsongen vill jag ju ha så lite skolarbete som möjligt jag behöver göra. 

Så därför känns det väldigt bra att göra skolarbete på sommarlovet i år! 

Som jag nämnde när det blev klart att jag skulle få skriva min D-uppsats på Olympiatoppen i Trondheim så ser jag verkligen fram emot detta! Jag ska få skriva om något jag verkligen brinner för vilket gör det superkul! Det är fortfarande inte världens roligare jobb att läsa vetenskapliga artiklar på engelska, men det underlättar när det är något man brinner för. Jag tror kanske arbetet kommer ta mycket tid men tror också att det kommer vara väldigt roligt arbete och därför inte så energikrävande. Det är data-insamling och -bearbetning som kommer vara värst, sen har jag ju hur mycket tid som helst för skrivandet. 

Wow, tänk att jag under hela nästa läsår ska få arbeta med ett projekt jag brinner för och ser fram emot så mycket! Ska vi gissa att det blir mitt hittills bästa läsår någonsin?? Jag hoppas det!!

Kommentera här: