Blir bra

Konstigt nog kändes dagens restøkt löpning bättre än senaste löppasset. Då borde jag ha varit utvilad, idag borde jag varit seg. Det kan svänga fort. 

Blev som sagt ett hårt pass i morse istället för avfärd till Sognefjell. Har också bestämt att träna ett pass imorgon innan jag åker då vädret inte ser ut att bli bättre imorgon. Men troligtvis mycket bättre på lördag så det ser jag fram emot! 

Tröskelpasset i morse gick inte enligt plan. Körde i min nya I3-zon och det kändes bra. Tog laktat efter första stå. 2,0. Ökade rejält på tredje varvet och tog laktat utan att skjuta. 1,9. Heja. Blev då både less och trött och resten av passet var en ren plåga. Körde dubbelvarv inkl stadion, blev 2,5km. Ändå nöjd med mina varvtider, inte full koll på vad jag haft på tröskelpass tidigare, borde nästan kolla upp det, men jag tror jag åkte fort idag. Jämna varvtider hade jag i alla fall. Åtta sekunders skillnad på de fyra första varven. Sen var jag rejält trött och hade 9 sekunder sämre på femte. Låg långt efter tidsmässigt ut på sista varvet på sista intervallen men lyckades locka fram spurtvarvs-Anna som nailade bästa tid med 2sek efter att ha tagit in 10 sekunder på sista 1,2km. 

Irriterande att ligga så lågt i laktat. Jag gillar inte när saker är ologiska. Men det kanske är positivt? Att ligga på en hög belastning utan att samla på sig laktat? Får ta en ordentlig prat med S om det imorgon. Jag slits mellan "detta är fan ingen idé" och "kanske detta är nyckeln till att åka fortare". 

Jag kör gärna hårdare på mina hårda pass. Det har jag faktiskt inget emot över huvud taget. Jag älskar fortfarande intervallpass. Jag har dock svårt att smälta att jag ska köra hårdare på lugna pass. Men det kanske också är en viktig nyckel. Då lär jag dock träna mindre. Och det är ju det S vill. Blir bra att ta en prat med honom på Sogne. Blir bra att ta med laktatmätaren. Blir bra det här. 

Kommentera här: