Uppförsmyr

Idag hade jag planerat löpintervaller med stavar i myr. Sara hade koll på ett ställe där man fick både myr och uppförsbacke, jag var lite tveksam men det lät ju bra. Och det var verkligen så bra man kunde tänka sig! Riktigt fint att springa! Myrarna har dessutom hunnit blivit blöta (om de torkade ur här precis som hemma, det vet jag ju inte, var ju mitt första pass i Trønder-myren). 

Det kändes väldigt bra på inkörningsintervallen, kanske lite låg puls men bra känsla. Den låga pulsen höll i sig genom hela passet, vilket gjorde att jag fick slita enormt, hela vägen. Krigade verkligen mot pulsklockan. Hade någon upptur, bland annat när jag kom till spårets enda nedförsbacke (var alltså ett skidspår vi sprang på, från Byåsen till Skistua), istället för att köra en intervall nedför så sprang jag ett varv på den stora myren ovanför backen och det blev en riktigt bra intervall! Sen sprang jag ner hela backen i nästa vila, blev ca 3,5 minut istället för 2. Nej, trivdes inte bra uppför idag (gör jag nånsin det?) men trivs bra på myrar alltså. 

Trivs också bra med att avsluta ett myrpass vid en sjö så man kan skölja av benen. Riktigt skönt att gå ner i Kyvannet idag! Dock var jag skitig igen när jag cyklat hem...måste verkligen få tag på nyckeln till vattenslangen... 

Kommentera här: