Spännande pass

HK på programmet idag. Hardkomb. Ett intervallpass med skytte, på ren svenska. Ett spännande pass på många sätt. Planen var 6x6min plus max spurtvarv. 4 serier uppvärmning, 6 intervallserier och 4 serier nedvärmning. Och så hade jag med mig min nya laktatmätare! Åkte samma bana som teamet körde race på i söndags och eftersom jag fick analysen från racet kändes det intressant att jämföra mina tider mot deras. Jag körde även den banan på flera intervallpass ifjol så ville jämföra mot de tiderna också. 


Var lite seg på uppvärmningen och slarvade lite i skyttet. Blåste även en hel del. 1112 sköt jag. Kändes bra i början på första intervallen och kändes som jag åkte fortare än jag nånsin gjort på Saupstad. Typ i alla fall. Den känslan höll däremot inte i sig... Och fortsatte slarva på skjutvallen. Det största slarvet var helt klart när det slutade blåsa och jag höll åt fel håll. Jag har nästan slutat skruva efter inskjutning, håller nästan alltid. Och idag lyckades jag hålla åt fel håll. Smart, Wikström. Efter det var det enormt skönt att sätta en nolla i fjärde ligg. 3011 på de fyra första intervallerna. Blåste sen ganska mycket på de två sista intervallserierna och sköt 22. Bra känsla genom hela passet i alla fall. Kasserade in mina kant in på nedvärmningen med 19 träff, borde ha varit 20 men pipan var väldigt mycket snabbare till första pricken än fingret var på avtryckaren så det skottet var nog en kant in...på tavlan. Kunde lika gärna ha bommat hela tavlan liksom. Så grov bom. 

Trots att kroppen kändes tyngre och tyngre så höll jag jämna tider. Mellan 6:18 och 6:26 på de 6 första varven. Fattade ingenting när spurtvarvs-Anna drog 5:52 på sista intervallen. Vart kom den farten ifrån?! Kändes inte alls 26 sekunder snabbare än det näst snabbaste varvet. 

Jämfört mot mig själv så är det faktiskt det snabbaste jag åkt på Saupstad, åtminstone runt 2km-slingan. Men 6x6min på Saupstad var inte alls lika frekvent återkommande i min träningsdagbok som jag trodde, fick leta väldigt länge innan jag hittade det senaste passet, 13 augusti 2016. Verkar som jag bara kört det passet en gång innan det också. I alla fall, första gången jag körde det passet låg jag på tider runt 7 minuter, men då var jag sliten. Senast jag körde där hade jag ungefär samma tider som idag, men då körde jag utan gevär. Det passet tror jag även kändes bättre än idag. Så det verkar som att jag gått framåt i år igen. Coolt. Dock inte lika mycket som J, som drog fem av de sex varven under sex minuter runt banan, mitt spurtvarv kvalade in som tredje snabbaste varvet. Skönt att se att jag hänger med (åker ifrån) brudarna som knust mig för inte så längre sen (framförallt på skate-testet uppför). Jag är långt ifrån nöjd med det jag gjorde idag men får många sköna besked som verkligen är efterlängtade efter min tunga sommar. 

Ja, och det där med att ta laktat på sig själv. Det är kul, jag är rätt bra på att ta laktat. Men det är väldigt svårt att ta laktat på sig själv på ett intervallpass när det blåser så mycket som det gjorde idag. Vet inte om jag behöver ta värdena med en nypa salt, men hade väldigt lågt laktat idag. (Nej, G, du behöver inte vara orolig att jag tränar med för högt laktat, det försökte jag tala om för dig, men nu har jag det svart på vitt!) 2,8 efter andra intervallen och 2,7 efter femte. (Egentligen efter skyttet efter intervallen...) Och 6,4 efter spurtvarvet. Jag borde ju egentligen, som PT, vara bra på att analysera laktat. Men det är svårt att vara objektiv. Men som sagt, mitt problem är verkligen inte att jag tränar med för högt laktat. Men kanske ska ta lite fler än fem prover innan jag drar några större slutsatser. 

Kommentera här: