Nyttig kladdkaka

Som utlovat så kommer här det perfekta receptet på den gudomliga nyttiga kladdkakan. Gluten-, ägg- och sockerfri och enkel att även göra laktos- eller mjölkfri (beroende på om den laktosintoleranta äter mörk choklad eller inte, gör hen det så är den redan laktosfri, annars byt ut mot laktos- eller mjölkfri choklad, den är väldigt god med mjölkfri choklad också, jag har provat!)

1 burk kokta svarta böner (ca 400g)

4 msk chiafrön + 12 msk vatten

2,5 msk kokosolja

4 msk honung

3/4 dl kakao

1 krm havssalt

2 tsk vaniljpulver

100 g dadlar

200 g mörk choklad

1. Blötlägg chiafrönen i vattnet

2. Mixa dadlarna i en matberedare

3. Ha i bönorna och mixa ihop

4. Blanda i resten, förutom chokladen och mixa till en jämn smet

5. Smält chokladen och mixa ihop med resten

6. Klä en form med bakplåtspapper och bred ut smeten

7. Grädda i 175 grader i ca 30 minuter

8. Låt svalna och ställ sedan in i kylskåpet tills servering

 

Kommentera här: