Lite för hög belastning

Myrintervaller idag ja. Hade hoppats på en mycket piggare kropp med tanke på att det verkligen blev vila igår eftermiddag. Såg Sex and the City - the movie (som jag f.ö. såg på bio när den släpptes 2008, alltså innan jag började kolla på tv-serien). Det är en av mina absoluta favoritfilmer, gråter i stort sett konstant från början till slut. Sen gjorde jag faktiskt inte så mycket mer. Lite vapenvård, lite pappersarbete. Och så lagade jag middag till hela familjen. Ett recept jag hittade i Buffé, kyckling med ädelostcreme. Skulle egentligen serveras med någon sås på salladsblad men gjorde ris till istället och serverade salladen bredvid. Alltså, vilken fantastisk smak-kombination! Kan jag verkligen rekommendera! Finns säkert som recept på ica.se. 


Dagens pass var en intervallstege där planen var att börja med lugn I3 och sedan öka lite eftersom och köra åtminstone några intervaller i I4. Men det ville inte varken benen eller hjärtat. Körde 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1min med 2min vila mellan varje. Idag fick jag kriga för att hålla mig i I3-zonen, så jobbigt var det. Benen ville inte alls springa lika fort som huvudet. Fick i alla fall ihop 45 minuter I3-I4, vilket är ett snitt på 1min per intervall i I2 (hade 13min I2 också), inte bra men klart överkomligt. 

Ligger på en lite för hög träningsbelastning just nu. Kroppen har inte svarat som jag hoppats på årets periodisering utan trivdes bättre med förra årets. Det gjorde inte jag, då var de lugna veckorna lika med sjukveckor. Men de hårda veckorna var inte heller lika hårda som i år. Det är en balansgång att kunna öka 'tillräckligt' i träningen. Tillräckligt mycket för att få utveckling men inte så mycket att belastningen blir för hög. Jag tror att jag har nått min gräns nu. 

Imorgon har jag vilodag. Det här är faktiskt min 9:e träningsdag i rad. Har nog aldrig gått så länge utan vilodag under träningssäsong tidigare. Har kört 8 dagar i rad på Mallis en eller två gånger. Man blir trött och sliten. Trodde ändå jag var tillräckligt utvilad för att klara det. Har liksom hamnat i ofas med vilodagar. Tycker bäst om när jag kan vila varje måndag. Men i år vet jag inte om jag vilat en enda måndag. Har alltid varit något jag behövt ta hänsyn till och utifrån det planerat vilodagarna. Den här gången var det O-ringen som styrde. 

Det ska bli spännande att se hur kroppen mår på lördag efter morgondagens vilodag. Hoppas att min återhämtning är snabb, för jag vill verkligen köra min första 26h-vecka på hemmaplan den här veckan. Och orka tre 20h-veckor på rad för första gången. Men samtidigt vill jag genomföra träningen bra och då kanske jag behöver dra lite i handbromsen. Det visar sig. 

Kommentera här: