Fettförbränning

Vet inte om någon minns mitt halvdana försök att förbättra min fettförbränning genom att äta kolhydratfattig kost. Avbröt ju som sagt innan jag knappt hunnit börja, vilket kändes ganska bra såhär en månad senare. 


Jag insåg nämligen för ungefär en vecka sedan ett ännu bättre sätt att få samma resultat med ett mycket bättre tillvägagångssätt. Nämligen en vecka med 6/8 träningspass på tom mage. Det enda morgonpasset jag åt före var intervallpasset och då åt jag bara en banan. Körde ju mestadels väldigt lugn träning och intervallpasset var ju tröskel- och explosivitetsbetonat så kanske inte träningspass som använder mest kolhydrater som energikälla, men ändå ett bra sätt att lära kroppen använda fett som energikälla. 

Morgonjogg är alltså inte bara väldigt skönt utan kan också ge väldigt positiva effekter!

Och självklart, anledningen till att jag vill förbättra min fettförbränning är för att fettlagrena i kroppen är näst intill obegränsade jämfört med kolhydratlagrena och det är därför fördelaktigt att vara bra på fettförbränning. Anledningen är absolut inte att jag vill bränna fett för att deffa. 

1 Annika:

skriven

Hej! Bara en undrande fråga, hur långa är dina tävlingar? Tävlar inte ni skidskyttar till största delen med tillräckliga kolhydratlager för en tävling?

Svar: Hej! Våra tävlingstider är ca 20-55 minuter. Så, ja, vi tävlar till största delen med tillräckliga kolhydratlager. Men det kan ändå vara fördelaktigt att kunna spara dem längre, vilket man kan göra om man är bra på att arbeta med fett som energikälla.
Anna Maria Wikström

Kommentera här: