Årets första kombrace

Rubriken talar om vad som stod på programmet idag. Årets första kombrace. Varit ovanligt nervös inför dagen, med tanke på att jag körde själv (men mot mina gamla tider), utan nummerlapp osv. Egentligen ingenting att vara nervös för. Men eftersom jag känt mig i så dålig form hela året så kändes det som en väldigt viktig mätpunkt för min status just nu. Var även väldigt nervös för skyttet, varför vet jag egentligen inte, men var nervös ända in på mattan i åtminstone tre av fyra skjutningar idag, nervös tills första skotten small av. Mest nervös för hur min nya skjutteknik i liggande skulle fungera. Så nervös att jag blev ett Aspbergers-monster igår kväll när middagen inte stod på bordet klockan 19.30 som utlovat...


Men jag hade inget att vara nervös över. När jag väl körde så var det som att jag inte gjort annat i hela mitt liv. Och det liggande skyttet, som jag varit mest nervös för, fungerade näst intill prickfritt. En kant ut (och en kant in, så det jämnade ut sig), ett skott jag kände, som jag hörde var kant. Tyvärr var jag tidig och bommade lågt, det var en sån kantare som hade den varit hög så hade den gått in. Sån kantare som man hör på ljudet hur nära det är. Skottet innan hade jag känt puls i geväret och var inte helt fokuserad på det jag skulle. Stående var också bra, snabbt och stabilt. 0011 blev resultatet, det är jag nöjd med. Bra start på "rullskidsäsongen". 

Åkmässigt var det ändå bra. Var 43 sekunder från min rekordtid, det var i augusti 2015 och jag var både i mycket bättre form och hade lättare rullskidor då. Snittade 17,4km/h idag, det är ungefär på samma nivå som förra sommaren då jag hade en bra mycket bättre form. Så det visar ju precis det jag ville se: att jag håller en bra nivå. Både åk- och skyttemässigt. Känns tryggt när träningen i övrigt går tungt. Men har som sagt dragit lite i handbromsen och det verkar ju göra gott. Inga problem att få upp pulsen idag, även om jag är en bit ifrån där jag ligger när jag är i bra form. Men bra form, det minns jag knappt när jag senast var i. 

Kommentera här: