Långa tröskelintervaller

Det här är egentligen sista veckan som jag kan köra de grispass som jag vill utmana mig själv med. Nästa vecka är det återhämtningsvecka och efter det börjar jag förberedelserna mot säsong. Ett pass som jag velat utmana mig själv med var det jag körde idag. Jag har älskat de här passen ända sen första gången jag såg de i min träningsplanering. Riktigt långa tröskelintervaller (inklusive skjutning). Tyvärr var jag så fruktansvärt sliten back in 2014 när de hamnade på min träningsplanering så jag lyckades aldrig genomföra dem på ett bra sätt. Jag körde så hårt jag kunde men hade ändå A1-A2-puls. Det var då Å kom in i bilden och förändrade min träning. Sen blev det bara korta intervaller. Men har alltid i smyg längtat efter riktigt långa intervaller och njutit de gånger jag kört dem. Nu bestämmer jag själv över min träning och idag bestämde jag mig för att köra 60 minuter I3 med så lite vila som möjligt. Körde längsta banan på Saupstad plus ett varv med en impuls inne på stadion för att få upp pulsen in till skytte då det är en lång nedförsbacke in till vallen. Tog ca 10,5 minut. Efter första varvet sköt jag, lämnade geväret och startade nästa varv direkt. Efter andra varvet blev det skytte, dricka och sen iväg igen. Efter tredje varvet skytte, efter fjärde varvet skytte, dricka, fylla på magasin. Efter femte varvet var jag så törstig att jag fick lov att dricka då också. Och efter sjätte varvet var jag klar! Blev i snitt 1,5 minuts vila mellan intervallerna. Ungefär så sammanhängande som det kan bli i kombination med skytte. 
 
Och det gick bra! Hade full kontroll över pulsen, den låg där jag ville att den skulle ligga. Lite låg I3 från start, medel I3 uppför de första backarna, hög I3 uppför några backar senare. Jag körde på över krönen utan att bry mig om ifall pulsen skulle gå över I3. Pulsen gick ner lågt nedför men jag snittade bra puls på alla intervaller utom den första som var ett slag under godkänt. Men så är det oftast, speciellt när man inte kört på lite hårdare på uppvärmningen. Pulsen gick sakta upp för varje intervall, eller, det blev lättare att få upp pulsen. Började känna av belastningen på fjärde-femte intervallen nångång och blev lite segare i både kroppen och hjärtat. Men jag krigade på och såg till att resten av passet blev lika bra som början av det. Krigade en del i I4-zonen på slutet. Tiden började även gå fortare när kroppen började bli segare och blev uppriktigt förvånad när det "redan" var dags för sista varvet! Varv 4 gick snabbast, det var väl då jag började bli trött, men höll väldigt jämna varv! Snittade mellan 17,5-18,0 km/h. Vilket ska sägas är snabbt för att vara mig på I3! Snittade 45 sekunder snabbare per varv jämfört med senast jag körde I3 på Saupstad, och då hade jag sparring, idag körde jag själv. Det känns bra!! 
 
Skyttet gick helt okej. Bra i stå, sådär i ligg. Som vanligt, med andra ord. Men idag var det dåligt fokus på vissa skott som var orsaken till bommarna. Och att jag var för sen till ett skott i stå. Men det hör väl ihop med dåligt fokus. Sköt 201 i ligg och 011 i stå på intervallerna och så tror jag att jag sköt 1000 på de avslutande impulserna. Men när jag tömde skallen inför sista stå så raderade jag också minnet av skjutresultatet från näst sista stå, så jag är inte 100% säker på att det var fullt där, kan ha varit en bom. Men jag tror inte det. Jag tror det var två kant in. Men är det inte ett bra tecken ändå, att jag lyckades glömma bort det när jag kom in till sista så jag bara var fokuserad på just den serien? Fullt blev det ju också. Och fort gick det. Ja, jag tycker jag förtjänar att skriva 0 även på näst sista efter den bedriften. Men jag tror faktiskt jag sköt 0. Men som sagt, inte 100% säker.

Kommentera här: