Snabbare

Blev ett tufft och bra intervallpass i morse. Teamet skulle köra I3 men jag vill ha lite mer fart nu inför SM så jag körde I4 själv. Planen var 6x7minuter med max spurtvarv. Valde mellan 6-7 minuters intervaller och då jag hade en bana i Saupstad som tog drygt 7 minuter för några veckor sedan så blev det 6x7. 
 
Efter fyra intervaller på mellan 6,31-6,38 så började jag fundera på hur mycket tid det egentligen gör att åka utan gevär. Borde ju egentligen inte vara så pass långt före mig själv efter att jag varit sjuk för en vecka sedan. Kom på att jag körde I3-I4 då. Ville ju köra I4 men var seg i kroppen. Inte lika dålig känsla idag, men inte heller jättebra känsla. Ungefär så bra som det kan kännas en vecka efter sjukdom när jag tränat väldigt mycket ändå. 
 
Så efter att TBT flyttat på vårt vapenställ så det var placerat efter min matta, jag behövde alltså hämta geväret och åka tillbaka en kort bit för att kunna skjuta... Så satte jag på mig geväret på femte intervallen. Och åkte på 6,22. Jaha. Nu 40 sekunder snabbare än mitt förra intervallpass på den banan. Samma underlag, samma förutsättningar. Bara högre puls som skillnad. (Låg ju på som ett I4-pass förra passet, fast pulsen var låg liksom...) 
 
Taggade till och genomförde en bra sista intervall. Max spurtvarv. Hoppskejt. Orkade inte upp för alla backar, men hyfsat bra tryck. 6,03. BRA! Härligt pass. Väldigt givande. 
 
Inge bra skytte idag heller, i alla fall inte i ligg. I stå blev det 88% träff och riktigt offensiva serier allihopa så det var ändå bra. Hade jag orkat hålla ihop det och inte skjutit sista skottet utanför tavlan hade jag kunnat vara riktigt nöjd. (Rune sa att jag var närmare att träffa papptavlan på banan bredvid...) Men liggskyttet fungerar inte när jag skjuter fort med hög puls. Riktigt katastrofdåligt idag. Sämre än förra gången. Men men. Nu har jag i alla fall provat att skjuta riktigt fort. Och jag är inte redo för det än. Nästa vecka är det fokus träff. Tror att det är nyttigt att prova att skjuta fort, för då känns det långsamt när man går tillbaka och skjuter i samma hastighet som tidigare. I stående vet jag att jag kan skjuta bra OCH fort, där är jag trygg. Behöver egentligen inte göra några justeringar, kom jag på efter ett par serier i förrgår. Jag sköt ju tillräckligt fort redan innan jag hade fokus hastighet. Efter det har jag gått tillbaka och då skjuter jag bra också.
 
I eftermiddag blir det ett av mina nya favoritpass: spänst i trapporna vid hoppbacken! Har gjort ett eget pass som jag älskar, det är satans jobbigt men då känns det som att det ger mycket!

Kommentera här: