LidingöTjejlopp

Har varit en riktigt härlig helg på Lidingö. Den ser likadan ut varje år och jag gillar det skarpt! Allt från taco-lördag till Tjejloppet. 

Tjejloppet ja. 10 kilometer, sista jobbiga milen på Lidingöloppet. Alltid lika jobbigt men roligt. 

Kroppen kändes ganska bra idag, dock lite lik känslan i fredags på racet, jag känner att jag håller ett högt men bekvämt tempo men det går inte så fort som jag vill! Känns som jag ligger på gränsen av vad jag klarar men jag vill ju klara mer än vad jag för tillfället gör! 

Tog det lugnt i första backen, det kändes bra. Var lite seg utför (jag brukar va snabb utför!) men kändes bra uppför. Fick lite håll och blev lite omsprungen. Höll drygt 5min/km och det kändes bra. Men tappade fler och fler sekunder från det där 5min-tempot och det var inte kul, för kände att jag hade det tempo och den puls jag ville ha. Var besviken över att jag hade drygt 26 minuter efter halva. (Jag fattar inte varför jag alltid tror att ju brukar ha 25 minuter efter halva, jag hade alltså bästa tid nånsin till 5km men var besviken för jag trodde jag var efter... Ska jag försöka lägga på minnet att 26,13 numera är mitt rekord till Abborrbacken??) 

Kändes fortsatt bra och orkade springa hela vägen upp för Abborrbacken. (Det var nog bara 2010 som jag gick där faktiskt...) Efter den jobbigaste kilometern var jag återigen nere på ca 5,10min/km. Kilometerna började gå fortare (kändes det som) och äntligen nådde jag Karins backe. Den är egentligen lättare än Abborrbacken men jobbigare eftersom man är mer trött där. Men precis som förra året så var jag bra kompis med Karin idag och backen gick lätt! Där brukar jag annars behöva gå... Sen är det mycket nedför och jag hade krafter kvar att spurta. Sista kilometern är nästan bara nedför och där hade jag riktigt bra fart under skorna. Visste att det var på håret om jag skulle klara förra årets rekordtid. Sträckte ut steget och målet närmade sig snabbt. Passerade mållinjen och tryckte av tiden. Hann se 53 minuter och visste att det hade varit ett bra lopp trots allt. 

Efter en check på internet såg jag inte bara att jag hade haft rekordfart redan vid 5km, jag hade dessutom totaltid 53,00, 17 sekunder snabbare än förra året. Jag trodde att jag skulle springa fortare men måste vara nöjd med rekord. Vill så gärna under 50 för en silvermedalj men det får bli ett annat år. Fick i alla fall ett bra kvitto på att träningen i sommar har varit bra då jag springer fortare på både första och andra halvan än förra året. Andra halvan brukar vara ganska utslagsgivande, de år jag har varit mindre bra tränad har jag tappat väldigt mycket på andra halvan. 

Det är en glad Anna som flyger hem till Östersund med mycket energi (kanske inte i benen dock). 

Kommentera här: